top of page
small-gallery-wall (2).jpg

PAST FORWARD

כשראש ממשלת קנדה הצעיר ג’סטין טרודו נשאל מדוע היה חשוב לו להציב כל כך הרבה נשים בממשלתו הוא ענה משפט שיהפוך לקאלט “כי אנחנו ב 2015”. כמעט עשור לאחר מכן שלהי שנת 2024 אנחנו מנסים לעבד אירועים  שמבחינתנו היו נחלת העבר הרחוק. והפכו לאקטואליים עד אימה.
אנחנו ב 2024 בעולם טכנולוגי של רשתות חברתיות ובינה מלאכותית, עולם של פירוק סמכויות ואיבוד אמון במוסדות ובמנהיגים, ובתפר הזה שבין טכנולוגיה בהאצה ובין רגרסיה אנושית אנו הדור הראשון שחווה את המציאות המדממת דרך טכנולוגיה ורשתות חברתיות שמשחקות תפקיד חשוב בהסלמת החרדה ובמיטוט האימון.
לאיזו שאלה נכון לענות היום "כי אנחנו ב 2024"? כמו טרודו בשעתו. מדוע בני אדם נזקקים יותר ויותר למשככי כאבים או לנוגדי דיכאון למרות העליה ברמת החיים? או שמא "למה קל יותר להפיץ היום ידיעות כזב, גזענות ושנאה"? 
תמיד העסיקו אותי מחשבות על זמן, אך בשנה החולפת ביתר שאת, הזמן מבחינתי הלך אחורה והואץ קדימה בקצב דומה, לוכד אותנו בקפסולת הווה מתמשך שקשה לראות את העתיד דרכו וגם העבר דורש פיענוח אחר בשאלות מהותיות של אמת ושקר, צדק ורוע וגבולות של מוסר.
Past Forward נוצרה בנקודת הזמן הזו כניסיון תרפויטי שלי לערבב את הזמנים. סדרת האיורים שיצרתי מתרגמת את העבר לדמויות היסטוריות אייקוניות ואת ההווה לכלים ופעולות טכנולוגיות. שאלות ששאלתי את עצמי הן, איך היה נראה הרצל בזמן הקשבה לפודקאסט? ומה היה חושב בן גוריון כשהיה גולל את המסך בטוויטר? האם וירגיניה וולף היתה נעזרת בצ'אט ג'יפיטי בכתיבת הגותה? ואיך לייבוביץ' היה מתווך לנו את תרבות הטיקטוק?
"בָּרוּךְ מְשַׁנֶּה עִתִּים, וּמַחֲלִיף אֶת הַזְּמַנִּים" (מתוך תפילת ערבית)

© Designed by Esty Shushan

Photography in homepage: Avishag Shaar Yashuv

  • TikTok
  • Instagram
  • חרדית מדוברת פודקאסט
  • Facebook
  • Twitter
bottom of page